0

Elállás

A hatályos jogszabály szerint, néhány kivételtől eltekintve, a termék átvételétől számított 14 naptári napon belül Ön indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. A vásárlástól való elállás joga nem tévesztendő össze a termék 14 napos ingyenes használatával! A vásárlástól való elállás joga biztosítja Önnek a megvásárolt termék szemrevételezését, érzékszervi vizsgálatát, ugyanúgy, mint amikor Ön üzletben vásárol. Amennyiben Ön elállási jogával élni kíván, kérjük erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozatát juttassa el hozzánk.

Az alábbi esetekben az elállási jogot nem tudjuk biztosítani:

  • olyan termék vásárlása esetén, amelynek ára, a pénzpiac ÁllatokVilága webáruház által nem irányítható ingadozásától függ;
  • olyan termék vásárlása esetén, amely a Vásárló személyéhez kötött, illetve amelyet a Megrendelő utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő;
  • olyan termék vásárlása esetén, amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;
  • hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányára vonatkozó vásárlás esetén, ha a csomagolást felbontották;
  • hírlap, folyóirat és időszaki lap vásárlására esetén;
  • állategészségügyi és/vagy állathigiéniai okokból, olyan termék vásárlása esetén, amely használata során érintkezésbe kerül az állatokkal, további használata egészségügyi kockázatot jelenthet más állatok számára, abban az esetben, ha azt a vásárló használatba vette, kipróbálta. (Az akváriumi - terráriumi eszközök, berendezések esetében az akvárium, vagy terrárium vízével történő érintkezés is állategészségügyi és/vagy állathigiéniai kockázatot jelent.) A termékeink egy része a használat során érintkezésbe kerül az állatokkal, ezért az állategészségügyi kockázatok miatt, a használatba vett termékekre nem tudjuk biztosítani az elállás jogát, ezért kérjük amennyiben élni kíván az elállás jogával, még használatba vétel előtt tegye azt meg;
  • olyan termék vásárlása esetén, amely aromazáró és/vagy garanciazáras csomagolással ellátott és a csomagolás megbontásra került.
  • amennyiben Ön a megvásárolt terméket használatba vette, és a használat mértéke meghaladta a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot.

Amennyiben az elállás jogával kíván élni, kérjük erről az átvételt követő 14 naptári napon belül értesítsen bennünket üzenet küldő rendszerünkön, vagy a vevoszolgalat[kukac]allatokvilaga[pont]hu e-mail címen keresztül, és a terméket összes tartozékával együtt bérmentesített és lehetőség szerint könyvelt küldeményként küldje vissza az Állatok-Világa Kft. 9028 Győr, Tárogató u. 55. szám alatti – erre a célra kijelölt – telephelyére. Kérjük, olyan terméket, amely esetében – a fentiek szerint – nem tudjuk biztosítani az elállás jogát, ne küldjön vissza! Az utánvéttel, vagy portósan visszaküldött termékeket nem áll módunkban átvenni. Itt jegyezzük meg, hogy a tartozékok közt tartjuk számon a termékhez kapott használati utasítást, és bizonyos esetekben a használati utasításként funkcionáló csomagolást, dobozt is, ezért kérjük azt is küldje vissza a termékkel együtt.

Amennyiben a fentiek szerint jár el, a termék vételárát, továbbá az azzal együtt kifizetett szállítási díjat 14 napon belül visszautaljuk Önnek. Ha Ön a megrendeléskor a legolcsóbb szállítási módtól eltérő szállítási módot választott, az ÁllatokVilága webáruház a legolcsóbb szállítási költségnek megfelelő szállítási díjat téríti vissza.

Amennyiben az elállással érintett termék/ek/et hiányosan, sérülten küldi vissza az ÁllatokVilága webáruház követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Célszerű megőrizni a termék eredeti csomagolását, és elállás esetén abban visszaküldeni, így biztosítható leginkább, hogy a termék sérülésmentesen érkezzen vissza.

Elállási jogával természetesen már a megrendelés rögzítése és annak átvétele közötti időben is élhet, de ez esetben is kérjük értesítse webáruházunkat elállási szándékáról. Amennyiben az értesítés elmarad,  az ÁllatokVilága webáruház az okozott kár megtérítését kérheti Öntől. Kérjük, az elállási jogukat ne úgy próbálják érvényesíteni, hogy webáruházunk értesítése helyett egyszerűen nem veszik át a kézbesítőtől a küldeményt. 

Az elállás joga hibátlan termékekre vonatkozik, amennyiben minőségi reklamációja van, kérjük azt ne az elállási jog gyakorlásának keretein belül tegye.

Kérjük, olvassa még el az ÁSZF 15. pontját is!