0

Általános Szerződési Feltételek

Érvényes: 2015. 12. 18-tól

Tartalomjegyzék:

1.  Szerződő felek
2.  A szerződés nyelve
3.  Fogalmak, rövidítések
4.  A webáruház működési területe
5.  Termékleírások
6.  Regisztráció – Adatvédelem
7.  Bejelentkezés
8.  Regisztráció nélküli használat
9.  Megrendelés
10.  Visszaigazolás
11.  Számlázás
12.  Fizetés
13.  A megrendelés szállítása – átvétele
14.  Kizárás
15.  Elállás
16.  Jótállás – szavatosság
17.  Reklamáció
18.  Felelősség
19.  Záró rendelkezések

 

 

1.  Szerződő felek:

a.  Az ÁllatokVilága webáruház (www.allatokvilaga.hu) üzemeltetője, Állatok-Világa Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Székhely: 9021 Győr, Szent István út 19-25. Cégjegyzékszám: 08-09-020785, Adószám: 23007716-2-08), továbbiakban Állatok-Világa webáruház;
b.  Az ÁllatokVilága webáruház (www.allatokvilaga.hu) minden regisztrált, és nem regisztrált megrendelője,
    -  aki cselekvőképességében nem korlátozott, nagykorú természetes személy;
    -  aki 14. életévét betöltött kiskorú, és a megrendelés során kizárólag a saját, munkával szerzett jövedelmével rendelkezik;
    -  az a jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdálkodó szervezet, melynek képviseletére jogosult az eljáró természetes személy;
a továbbiakban Megrendelő.

2.  A szerződés nyelve:

A szerződés nyelve magyar.

3.  Fogalmak, rövidítések:

a.  MPL – Magyar Posta Logisztika rövidítése, a Magyar Posta Zrt. üzletága, mely az üzleti csomagok logisztikai kezelésével foglalkozik;
b.  Üzenet küldő redszer – a weboldal belső üzenet küldő rendszere, melyet a regisztrált Megrendelők használhatnak az ÁllatokVilága webáruházban;
c.  Küldemény – a Megrendelő által megrendelt termékeket tartalmazó csomag;
d.  ÁSZF – Álltalános Szerződési Feltételek rövidítése;

4.  A webáruház működési területe:

Az ÁllatokVilága webáruház által üzemeltetett, www.allatokvilaga.hu webcímen elérhető webáruház kizárólag Magyarország közigazgatási területére vállal teljesítést, ami azonban nem akadálya annak, hogy a Megrendelő külföldre szállítsa a megvásárolt termékeket.

5.  Termékleírások:

Az ÁllatokVilága webáruház által közölt terméknevek, termékképek, termékleírások tartalmazzák a termék lényeges tulajdonságait, adatait, továbbá minden olyan információt, amely alapján a Megrendelő a megrendelésről dönteni tud. Amennyiben, a megrendeléshez a Megrendelőnek további – a termékleírásban nem szereplő – információra is szüksége van a megrendelni kívánt termék/ek/kel kapcsolatosan, akkor lehetősége van az üzenet küldő rendszeren keresztül kérdéseket feltenni. A kérdésekre az adminisztrátor/ok a lehető leggyorsabban, a lehető legnagyobb szakértelemmel válaszolnak.
Az ÁllatokVilága webáruház fenntartja a jogot, hogy eladásra kínált termékek valós tulajdonságai, és a termékleírásban szereplő tulajdonságok között elhanyagolható különbségek legyenek. A termékleírásokban szereplő termékképek illusztrációk, melyektől a termékek valóságos formája, színe eltérhet. Az eltérés oka többnyire a kiszerelésbeli különbségekből, a termék címkéjének eltérő nyelvi specifikációjából, továbbá a gyártó által megváltoztatott design-ból adódhat.

Az ÁllatokVilága webáruház megfelelő, szerződésszerű teljesítésnek tekinti, amennyiben a megrendelő által átvett termék/ek a weboldalon található termékleírásban szereplő tájékoztatáshoz képest kedvezőbb, előnyösebb paraméterekkel rendelkezik.

A termékleírásokban szereplő árak bruttó árak, melyek tartalmazzák a Magyarországon érvényes mindenkori Általános Forgalmi Adót, továbbá minden egyéb a terméket terhelő adót.

6.  Regisztráció – Adatvédelem:

Az ÁllatokVilága webáruház használatának nem feltétele a regisztráció, de bizonyos funkciókat, pl.: az üzenet küldő rendszert technológiai okok miatt csak regisztrált felhasználók használhatják. A regisztráció során megadott adatok szükségesek a későbbi vásárlások sikeres lebonyolítása érdekében. Az elveszett jelszó az e-mail cím megadásával pótolható.

Az ÁllatokVilága webáruház kijelenti, hogy a regisztráció során megadott és rögzített személyes adatokat a szerződés/ek teljesítése és a szerződés/ek feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Az adatokat harmadik félnek nem adja át, kivéve, az erre jogosult hatóságok és, ha a szerződés/ek teljesítéséhez harmadik fél közreműködése az Állatok-Világa Kft. alvállalkozójaként szükséges, pl.: a megrendelt termékek házhozszállításával megbízott vállalkozások. Ez esetben az alvállalkozók az Állatok-Világa Kft. által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni. Adatainak kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.

7.  Bejelentkezés:

Sikeres regisztrációt követően a Megrendelő email címe és jelszava segítségével beléphet az ÁllatokVilága webáruház regisztrált Megrendelők számára fenntartott webes felületére, ahol
a.  megadott adatait a rendszer eltárolja, így nem kell minden egyes megrendelés alkalmával megadnia;
b.  módosíthatja a regisztráció során megadott adatait;
c.  böngészhet a csak regisztrált felhasználóknak szóló ajánlataink között;
d.  használhatja az üzenet küldő rendszert;
e.  kérdéseket tehet fel az üzenet küldő rendszer segítségével a termékkel kapcsolatosan;
f.   nyomon követheti aktuális megrendelését;
g.  megtekintheti korábbi megrendeléseit;
h.  feliratkozhat rendszeres hírlevelünkre

8.  Regisztráció nélküli használat:

Az ÁllatokVilága webáruház használatának nem feltétele a regisztráció, de bizonyos funkciók technológiai okok miatt csak regisztrált felhasználók által elérhetőek.
A regisztráció nélküli Megrendelők
a.  megrendeléshez szükséges adatait a rendszer nem tárolja (A megrendelő számítógépe tárolhatja!), ezért minden megrendelés alkalmával meg kell adnia;
b.  nem böngészhet a csak regisztrált felhasználóknak szóló ajánlataink között;
c.  nem használhatja az üzenet küldő rendszert;
d.  nem tudnak kérdéseket feltenni az üzenet küldő rendszer segítségével a termékkel kapcsolatosan;
e.  nem tudják nyomon követheti aktuális megrendelését;
f.   nem tudják megtekintheti korábbi megrendeléseit.

9.  Megrendelés:

Érvényes megrendelés akkor jön létre, ha-  a Megrendelő legalább egy terméket a kosárba tett, és a PÉNZTÁRHOZ gombot megnyomta;
-  a Megrendelő kiválasztotta, beállította az átvétel módját, a szállítás gyorsaságát (ha van ilyen), fizetés módját, és átvételi pontot (ha van ilyen);
-  a Megrendelő a megrendelés oldalon minden a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatot megadott;
-  a Megrendelő elolvasta, megértette és elfogadta az Állatok-Világa Kft. ÁSZF-et és ezt „pipával” megerősíti, amennyiben ez korábban a regisztráció során nem történt meg;
-  a Megrendelő a RENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSE gombra kattintott;
-  a weboldalon megjelenik a megrendelés visszaigazolása.

10.  Visszaigazolás:

Az ÁllatokVilága webáruház minden beérkező megrendelésről automatikus visszaigazolást küld a Megrendelőnek az általa megadott e-mail-címre. A visszaigazolás tartalmazza:
-  a megrendelés egyedi azonosító számát;
-  a megrendelés idejét;
-  a Megrendelő e-mail címét
-  a számlázási adatokat;
-  a szállítási adatokat;
-  a megjegyzés rovat tartalmát;
-  a megrendelt termék/ek/et (terméknév, egységár, mennyiség, érték);
-  a megrendelés értékét;
-  a szállítási díjjat (ha van ilyen);
-  a fizetendő végösszeget;
-  a fizetéssel kapcsolatos tudnivalókat;
-  a szállítással kapcsolatos tudnivalókat;
-  az ÁllatokVilága webáruház minden adatát, elérhetőségét.

Az ÁllatokVilága webáruház fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések törlésére részben, vagy teljes egészben, amennyiben annak teljesítése bármely okból nem lehetséges. Részben történő teljesítés kizárólag a Megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! Az ÁllatokVilága webáruház a megrendelés részben, vagy teljes egészében történő törlése esetén a Megrendelő által már megfizetett vételárat, továbbá a szállítási költséget (ha volt ilyen) visszautalja, vagy visszaküldi a Megrendelő által megadott belföldi bankszámlaszámra, vagy amennyiben ez nem lehetséges, magyarországi postai címre, bankkártyás fizetés esetén jóváírja a fizetéskor használt bankártyán.

11.  Számlázás:

Az ÁllatokVilága webáruház a vásárolt termékekről és a szállítás költségéről (ha van ilyen) minden esetben számlát állít ki a Megrendelő által megadott adatok (név, cím) alapján, mely adatok azonban eltérhetnek a szállításhoz megadott adatoktól.

12.  Fizetés:

A megrendelt áru ellenértékét és az esetleg hozzá kapcsolódó egyéb költségeket, együttesen a megrendelés fizetendő végösszegét a Megrendelő az alábbi fizetési módok egyikével vagy kombinált fizetés esetén ezek kombinációjával egyenlítheti ki:

a.      Előreutalással

A Megrendelő a megrendelés fizetendő végösszegét, vagy annak egy részeltét az Állatok-Világa Kft. bankszámlájára (Raiffeisen Bank 12096712-01410036-00100002) utalja. A Megrendelő a közlemény rovatba a megrendelés számát pontosan feltünteti.

b.      Személyesen készpénzben

A Megrendelő a megrendelés fizetendő végösszegét, vagy annak egy részletét az Állatok-Világa Kft. telephelyén, vagy bármely más előre egyeztetett helyszínen készpénzben fizeti meg.

c.      Készpénzbefizetés bankszámlára

A Megrendelő a megrendelés fizetendő végösszegét, vagy annak egy részeltét az Állatok-Világa Kft. bankszámlájára (Raiffeisen Bank 9671-A08SDW-001) közvetlenül a Raiffeisen Bank bármely fiókjában fizeti be. (A Raiffeisen Bank fiókjainak elérhetősége a www.raiffeisen.hu weboldalon megtalálhatók!) A Megrendelő a közlemény rovatba a megrendelés számát pontosan feltünteti.

d.      Belföldi postautalvány („Rózsaszín csekk”)

A Megrendelő a megrendelés fizetendő végösszegét, vagy annak egy részeltét az Állatok-Világa Kft. címére (9021 Győr, Szt. István út 19-25.) Belföldi Postautalványon („Rózsaszín csekken”) a Magyar Posta Zrt. bármely küldemény felvételi helyén feladja.  A Megrendelő az utalvány közlemény rovatában a megrendelés számát pontosan feltünteti.

e.      Bankkártyás fizetés

A Megrendelő a megrendelés fizetendő végösszegét a megrendeléssel egyidejűleg webes fizetésre alkalmas bankkártyával egyenlíti ki. A bankkártyás fizetést a CIB Bank Zrt. biztosítja.

Amennyiben a megrendelő nem pontosan a felek által elfogadott megrendelés fizetendő végösszegét, vagy a meghatározott pontos részösszegét fizeti meg, akkor,
-  amennyiben az érkező összeg kevesebb a rendelés visszaigazolásában, vagy külön megállapodásban rögzítettnél, az ÁllatokVilága webáruház  az üzenet küldő rendszeren keresztül, vagy e-mail-ben felszólítja a Megrendelőt a hiányzó összeg pótlására, és a megrendelés folyamatát felfüggeszti a pótlás megérkezéséig.
-  amennyiben az érkező összeg több a rendelés visszaigazolásában, vagy külön megállapodásban rögzítettnél, a különbözetet az ÁllatokVilága webáruház  a következő vételárrészletbe – ha van ilyen – beszámítja, vagy visszautalja, visszaküldi a Megrendelőnek. A túlfizetés összegből az Állatok-Világa Kft. levonja a visszautalás, visszaküldés költségét, és a különbözet utalja, küldi vissza. Amennyiben a visszautalandó, visszaküldendő összeg nem fedezi a visszautalás, visszaküldés költségét vagy a költség levonása után kevesebb, mint 100,- Ft marad, úgy a visszautalás, visszaküldés nem történik meg.

13.  A megrendelés szállítása – átvétele:

A megrendelés leadását (RENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSE gomb megnyomását) megelőzően a fizetendő szállítási díj (amennyiben van ilyen), a kosárba helyezett termék/ek/nek, és a kiválasztott szállítási módnak megfelelően pontosan megjelenik. 

a.      Házhoz kézbesítés MPL futárral

Az ÁllatokVilága webáruház a Megrendelő által megadott névre és címre küldi a megrendelt termék/ek/et, a Megrendelő választása szerinti, a feladástól számított egy vagy két napos időgaranciával. A Megrendelő által megadott címen az MPL munkaidőben 8-17 óra között megpróbálja kézbesíteni a küldeményt. A küldeményt elsősorban a címirat szerinti címzett, vagy annak hozzátartozója, meghatalmazottja, helyettes átvevője, stb. a Magyar Posta Zrt. kézbesítésre vonatkozó szabályai szerint veheti át. Az MPL a küldemény házhoz kézbesítését két alkalommal kísérli meg, amennyiben a házhoz kézbesítés nem sikerül a küldeményről értesítést hagy a címirat szerinti címen. A Megrendelő a küldeményt az első házhoz kézbesítési kísérlettől számított 10 munkanapig a megjelölt Postahivatalban átveheti, annak nyitvatartási idejében. Amennyiben a házhoz kézbesítéshez a megadott adatok kevésnek, és/vagy pontatlannak bizonyulnak; vagy a küldemény a megadott Postahivatalban nem kerül átvételre, az MPL jogosult a küldeményt visszaküldeni – visszaküldési díj felszámítása mellett – a feladónak. A küldeményt az ÁllatokVilága webáruház csak az felmerülő többletköltségek (pl.: visszaküldés és újraküldés díja) megtérítését, és a cím pontosítását követően küldi újra.
Az ÁllatokVilága webáruház a szállítás díját – eltérő megállapodás hiányában – a megrendelt termék/ek tulajdonságainak, és az igénybevett szolgáltatásoknak a figyelembevételével automatikusan számolja ki és igazolja vissza.

b.      Átvétel postai PostaPonton

Az ÁllatokVilága webáruház a Megrendelő által megadott névre és a listából kiválasztott Postahivatal (postai PostaPont) címére küldi a megrendelt termék/ek/et, a Megrendelő választása szerinti, a feladástól számított egy vagy két napos időgaranciával. A címzett a Megrendelő által kiválasztott Postahivatalban (postai PostaPont-ban) annak nyitvatartási idejében tudja átvenni a küldeményt. A küldeményt elsősorban a címirat szerinti címzett, vagy annak hozzátartozója, meghatalmazottja, helyettes átvevője, stb. a Magyar Posta Zrt. kézbesítésre vonatkozó szabályai szerint veheti át. A címzett a küldeményt a Postahivatalba (postai PostaPont-ra) történő megérkezéstől számított 10 munkanapig veheti át.  Amennyiben a küldemény nem kerül átvételre, az MPL jogosult a küldeményt visszaküldeni – visszaküldési díj felszámítása mellett – a feladónak. A küldeményt az ÁllatokVilága webáruház csak az felmerülő többletköltségek (pl.: visszaküldés és újraküldés díja) Megrendelő általi megtérítését, követően küldi újra.
Az ÁllatokVilága webáruház a szállítás díját – eltérő megállapodás hiányában – a megrendelt termék/ek tulajdonságainak, és az igénybevett szolgáltatásoknak a figyelembevételével automatikusan számolja ki és igazolja vissza.

c.      Átvétel MOL és COOP PostaPonton

Az ÁllatokVilága webáruház a Megrendelő által megadott névre és a listából kiválasztott MOL töltöállomás (MOL PostaPont), vagy COOP bolt (COOP PostaPont) címére küldi a megrendelt termék/ek/et, a Megrendelő választása szerinti, a feladástól számított egy vagy két napos időgaranciával. A címzett a Megrendelő által kiválasztott MOL töltőállomáson (MOL PostaPont-on), vagy COOP boltban (COOP PostaPont-on) annak nyitvatartási idejében tudja átvenni a küldeményt. A küldeményt elsősorban a címirat szerinti címzett, vagy annak hozzátartozója, meghatalmazottja, helyettes átvevője, stb. a Magyar Posta Zrt. kézbesítésre vonatkozó szabályai szerint veheti át. A címzett a küldeményt a MOL töltőállomásra (MOL PostaPont-ra), vagy COOP boltba (COOP PostaPont-ra) történő megérkezéstől számított 10 munkanapig veheti át.  Amennyiben a küldemény nem kerül átvételre, az MPL jogosult a küldeményt visszaküldeni – visszaküldési díj felszámítása mellett – a feladónak. A küldeményt az ÁllatokVilága webáruház csak az felmerülő többletköltségek (pl.: visszaküldés és újraküldés díja) Megrendelő általi megtérítését, követően küldi újra.
Az ÁllatokVilága webáruház a szállítás díját – eltérő megállapodás hiányában – a megrendelt termék/ek tulajdonságainak, és az igénybevett szolgáltatásoknak a figyelembevételével automatikusan számolja ki és igazolja vissza.

d.      Átvétel MPL csomagautomatából

Az ÁllatokVilága webáruház a Megrendelő által megadott névre és a listából kiválasztott MPL csomagautomata címére küldi a megrendelt termék/ek/et, a Megrendelő választása szerinti, a feladástól számított egy vagy két napos időgaranciával. A címzett a Megrendelő által kiválasztott MPL csomagautomatából a nap 24 órájában az elhelyezéstől számított 2 napon belül tudja átvenni a küldeményt. A küldeményt a megrendeléskor megadott mobiltelefonszámra küldött kód segítségével bárki átveheti. Amennyiben a címzett a csomagautomatából az elhelyezést követő 2 napon belül nem veszi át a küldeményt az MPL egy postai PostaPontra szállítja a csomagot és a címzett ott tudja átvenni még 8 munkanapig.  Amennyiben a küldemény nem kerül átvételre, az MPL jogosult a küldeményt visszaküldeni – visszaküldési díj felszámítása mellett – a feladónak. A küldeményt az ÁllatokVilága webáruház csak az felmerülő többletköltségek (pl.: visszaküldés és újraküldés díja) Megrendelő általi megtérítését, követően küldi újra.
Az ÁllatokVilága webáruház a szállítás díját – eltérő megállapodás hiányában – a megrendelt termék/ek tulajdonságainak, és az igénybevett szolgáltatásoknak a figyelembevételével automatikusan számolja ki és igazolja vissza.

e.      Személyes átvétel győri telephelyünkön

Az ÁllatokVilága webáruház a megrendelt termék/ek/et győr-szabadhegy-i raktárában előzetesen egyeztetett időpontban adja át a Megrendelőnek. Az egyeztetés történhet az üzenet küldő rendszeren keresztül,  e-mail-ben, vagy telefonon.
Az ÁllatokVilága webáruház szállítás díját – eltérő megállapodás hiányában – nem számol fel ennél az átvételi módnál.

f.       Átvétel egyedi megbeszélés alapján

Az ÁllatokVilága webáruház a megrendelt termék/ek/et a előzetesen egyeztetett helyen és időpontban adja át a Megrendelőnek. Az egyeztetés történhet az üzenet küldő rendszeren keresztül,  e-mail-ben, vagy telefonon. 
Az ÁllatokVilága webáruház szállítás díját, ha nem ingyenes, a megrendelt termék/ek tulajdonságainak, és az átvétel minden körülményének figyelembevételével egyedileg állapítja meg, és a Megrendelővel egyezteti.

A Megrendelő által megrendelt, és az ÁllatokVilága webáruház által visszaigazolt megrendelést – eltérő megállapodás hiányában – legkésőbb a megrendeléstől számított 30 napon belül átadja szállításra a MPL-nek, vagy értesíti a Megrendelőt az átvétel lehetőségéről. Több termék megrendelése esetén részteljesítés az ÁllatokVilága webáruház döntése szerint lehetséges. Amennyiben, a Megrendelő által megrendelt, és az ÁllatokVilága webáruház az általa visszaigazolt, megrendelést az ÁllatokVilága webáruház – eltérő megállapodás hiányában – legkésőbb a megrendeléstől számított 30 napon belül nem adja át szállításra a MPL-nek, vagy nem értesíti a Megrendelőt az átvétel lehetőségéről, akkor a megrendelés törlésre kerül, és az ÁllatokVilága webáruház a Megrendelő által megfizetett vételárat, továbbá a szállítási költséget (ha volt ilyen) visszautalja, vagy visszaküldi a Megrendelő által megadott belföldi bankszámlaszámra, vagy amennyiben ez nem lehetséges, magyarországi postai címre, bankkártyás fizetés esetén jóváírja a fizetéskor használt bankártyán.

Az ÁllatokVilága webáruház felhívja a Megrendelő figyelmét, hogy a megrendelt termék/ek átvételét követően és a használatba vétel előtt – annak pontos tulajdonságairól, műszaki adatairól, és a használat módjáról – a termékhez csatolt használati útmutatóból (esetenként ez a csomagoláson található) tájékozódjon!

Az ÁllatokVilága webáruház az általa forgalmazott termékhez a jogszabályi előírások keretein belül használati utasítást, leírást csatol (esetenként ez a csomagoláson található), ha ezt véletlenül mégsem kapná meg a termékkel együtt, kérjük ezt a tényt haladéktalanul – még a termék/ek használatba vétele előtt – szíveskedjen jelezni az üzenet küldő rendszeren keresztül, vagy e-mailben és természetesen haladéktalanul pótoljuk.

14.  Kizárás:

Az  ÁllatokVilága webáruház fenntartja magának a jogot, hogy külön értesítés és indoklás nélkül, törölje, vagy a vásárlásból kizárja, azokat a regisztrált felhasználókat,
-  akik nem valósak adatokkal regisztráltak;
-  akik korábban megbízhatatlannak minősültek.

Az ÁllatokVilága webáruház fenntartja magának a jogot, hogy külön értesítés és indoklás nélkül, visszautasítsa azokat a megrendeléseket,
-  amelyek valótlan adat, vagy adatok megadásával történtek;
-  amelyek olyan Megrendelő/k/től érkeztek, aki/k korábban megbízhatatlannak minősültek;
-  amelyek olyan IP címről érkeztek, amelyek korábban megbízhatatlannak minősültek.

15.  Elállás:

A távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormány rendelet 20. §-a alapján a termék kézhezvételétől számított 14 naptári napon belül  indokolás nélkül – néhány kivételtől eltekintve – a Megrendelő elállhat a vásárlástól. A Megrendelő az elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolhatja.

Az alábbi esetekben a megrendelő az elállási jogát nem gyakorolhatja:
-  olyan termék értékesítése esetében, amelynek ára, a pénzpiac ÁllatokVilága webáruház által nem irányítható ingadozásától függ;
-  olyan termék értékesítése esetében, amely a Megrendelő személyéhez kötött, illetve amelyet a Megrendelő utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő;
-  olyan termék értékesítése esetében, amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;
-  hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást felbontották;
-  hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;
-  állategészségügyi és/vagy állathigiéniai okokból, olyan termék értékesítése esetében, amely használata során érintkezésbe kerül az állatokkal - további használata egészségügyi kockázatot jelenthet más állatok számára -, abban az esetben, ha azt a Megrendelő használatba vette, kipróbálta;
-  olyan termék értékesítése esetében, amely aromazáró és/vagy garanciazáras csomagolással ellátott és a csomagolás megbontásra került.

A Megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék/ek visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. 

 Amennyiben a Megrendelő az elállás jogával kíván élni, a termék kézhezvételét követően
-  erről a szándékáról 14 naptári napon belül köteles értesíteni az ÁllatokVilága webáruházat lehetőleg könyvelt küldeményben;
-  az elállással érintett terméke/ke/t és tartozékai/ka/t bérmentesített és lehetőleg könyvelt küldeményként visszaküldeni az ÁllatokVilága webáruház erre a célra kijelölt telephelyének címére (Állatok-Világa Kft. 9028 Győr, Tárogató u. 55.) A Fizetést Követő Kézbesítéssel (utánvéttel) visszaküldött termék/ek/et az ÁllatokVilága webáruház nem veszi át! 

Az ÁllatokVilága webáruház az elállással érintett termék/ek visszaérkezését követő 14 napon belül téríti vissza a/zok vételárát, és az ahhoz kapcsolódó szállítási díjat (ha volt ilyen) a Megrendelő által megadott belföldi bankszámlaszámra, vagy amennyiben ez nem lehetséges belföldi címre, bankkártyás fizetés esetén jóváírja a fizetéskor használt bankkártyán, amennyiben a terméket minden tartozékával együtt a használatba vételt megelőzően küldte vissza. Ha a Megrendelő  a legolcsóbb szállítási módtól eltérő szállítási módot választ, az ÁllatokVilága webáruház nem téríti vissza az ebből adódó felárat.

A Megrendelő az elállás jogával érintett terméket köteles minden tartozékával együtt visszaküldeni. E vonatkozásban tartozéknak tekintjük a termékhez kapott használati utasítást, és a használati utasításként funkcionáló csomagolást, dobozt is!

Amennyiben a Megrendelő az elállással érintett termék/ek/et hiányosan; sérülten; vagy a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatot követően küldi vissza, az ÁllatokVilága webáruház követelheti kárának megtérítését.

A Megrendelő elállási jogával természetesen már a megrendelés rögzítése és annak átvétele közötti időben is élhet, de a Megrendelő erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozatának megküldése ÁllatokVilága webáruház számára ez eseteben is szükséges! Amennyiben a nyilatkozat megküldése elmarad, az ÁllatokVilága webáruház az okozott kár megtérítését kérheti a Megrendelőtől.

Az elállás joga hibátlan termékekre vonatkozik, amennyiben minőségi reklamációja van, kérjük azt ne az elállási jog gyakorlásának keretein belül tegye.

Az itt nem szabályozott kérdésekben a 45/2014. (II. 26.) Kormány rendelet §-ai irányadók.

16.  Jótállás – szavatosság:

Az ÁllatokVilága webáruház minden általa forgalmazott termékre legalább a vonatkozó jogszabályok szerinti jótállást és/vagy szavatosságot vállal közreműködve a termék gyártójával, vagy magyarországi forgalmazójával. Amennyiben a megvásárolt termékre a gyártó vagy a magyarországi forgalmazó a vonatkozó jogszabályokban előírtaktól hosszabb jótállási és/vagy szavatossági időt vállal, úgy az a termék használati utasításában, csomagolásán, vagy a számlán feltüntetésre kerül.

A jótállás – szavatosság érvényesítése közvetlenül a meghibásodással érintett termék magyarországi szervizpontján, vagy az ÁllatokVilága webáruház erre a célra kijelölt telephelyén (Állatok-Világa Kft. 9028 Győr, Tárogató u. 55.) lehetséges. Amennyiben a termék rendelkezik magyarországi szervizponttal, úgy célszerű a jótállás – szavatosság érvényesítését közvetlenül ott intézni, mivel úgy gyorsabb. Meghibásodás esetén a termék magyarországi szervizpontjának elérhetőségéről a Megrendelőt kérésére az üzenet küldő rendszeren keresztül, vagy e-mail-ben tájékoztatjuk. A jótállási és/vagy szavatossági időn belül és azt követően is a termék, vagy annak meghibásodott részének magyarországi szervizpontra, vagy az ÁllatokVilága webáruház erre a célra kijelölt telephelyének címére (Állatok-Világa Kft. 9028 Győr, Tárogató u. 55.) történő eljuttatásának és a Megrendelőhöz történő visszajuttatásának költsége a Megrendelőt terhelheti. Amennyiben a meghibásodás nem vezethető vissza jótállási és/vagy szavatossági okokra, vagy ezek a vonatkozó jogszabályok által előírt vagy vállalt határidejét követően következtek be, úgy a javítás költsége a Megrendelőt terheli.

Az ÁllatokVilága webáruház a „személyes átvétel a győri telephelyünkön”, vagy „átvétel egyedi megbeszélés alapján” történő átvételek esetében a különböző dokumentumokon (számla, jótállási jegy, stb.) teljesítés idejeként az átvétel Megrendelővel egyeztetett napját tünteti fel, és a későbbiekben ezt a napot tekinti a fogyasztói jogok gyakorlása (jótállás, szavatosság, stb.) szempontjából a vásárlás napjának.

Az ÁllatokVilága webáruház a MPL közreműködésével történő szállítás esetén nem tudja a küldemény MPL-nek szállításra történő átadását megelőzően, hogy azt a MPL mikor kézbesíti a Megrendelőnek, mivel a kézbesítés a Megrendelőn is múlik, és az előre jelezhetőtől akár 10 munkanapos eltérések is lehetnek. Az ÁllatokVilága webáruház a különböző dokumentumokon (számla, jótállási jegy, stb.) teljesítés idejeként az MPL-nek szállításra történő átadás napját tünteti fel kényszerűségből, mivel ez az adat biztos, ennek ellenére az ÁllatokVilága webáruház a fogyasztói jogok gyakorlása (jótállás, szavatosság, stb.) szempontjából a vásárlás napjaként – a MPL közreműködésével történő szállítás esetén – a küldemény átvételének, a kézbesítés regisztrálásának napját tekinti. Ez a dátum szükség esetén – akár a Megrendelő által is – visszakereshető, megállapítható a MPL elektronikus, interneten elérhető  (http://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes) nyilvántartásából a küldeményt kísérő okirat számának segítségével. A küldemény nyomon követhetősége, és a küldemény átvételének, a kézbesítés regisztrálása  napjának könnyebb megállapíthatósága érdekében az ÁllatokVilága webáruház a küldemény MPL-nek szállításra történő átadásakor a Megrendelő által megadott e-mail címre értesítést küld, mely tartalmazza többek között a kísérő okirat számát, és a nyomon követés linkjét.

17.  Reklamáció:

A Megrendelő, amennyiben a megrendelés teljesítését nem tartja megfelelőnek, jogosult észrevételeit közölni az ÁllatokVilága webáruházzal, elsősorban az üzenet küldő rendszeren keresztül, vagy amennyiben nem regisztrált Megrendelő, e-mail-ben, levélben. Az ÁllatokVilága webáruház minden ilyen észrevételt kivizsgál, és álláspontját 30 napon belül megküldi a Megrendelőnek, ugyanazon a módon, ahogy az észrevétel érkezett.

Az MPL által továbbított küldemény sérülésével összefüggő reklamáció:

Az ÁllatokVilága webáruház vállalja, hogy az MPL közreműködésével a Megrendelőnek átadott küldemény tartalma az átadáskor ép és sérülésmentes.

A küldemény átvételekor az ÁllatokVilága webáruház kéri a Megrendelőt, hogy az alábbiak szerint járjon el:
A Megrendelő, átvétel előtt győződjön meg arról, hogy a küldeményen kívülről nem látszanak sérülés nyomai. Törékeny küldemény esetén külső sérülés nyoma nélkül is lehetnek belső sérülések, ezért a megrendelő, átvétel előtt a mozgassa meg a küldeményt – sérülés esetén többnyire árulkodó hang hallatszik – próbáljon meggyőződni arról, hogy a küldemény tartalma sérülésmentes. Amennyiben a Megrendelőnek kétségei vannak a küldemény épsége tekintetében, javasoljuk a küldemény bizottsági felnyitásának kezdeményezését, és amennyiben a küldemény tartalma valóban sérült, ne vegye át a küldeményt és kérje jegyzőkönyv felvételét. Abban az esetben, ha a Megrendelő mégis a küldemény átvételét követően tapasztalja a küldemény tartalmának sérülését, kérjük, hogy a Megrendelő a teljes küldeménnyel – csomagolással együtt – fáradjon be haladéktalanul a legközelebbi – lehetőség szerint kézbesítést végző – Postahivatalba és ott kérje jegyzőkönyv felvételét, és hagyja ott a teljes küldeményt. Kérjük a Megrendelőt, hogy a jegyzőkönyv felvételekor ragaszkodjon a tapasztaltak részletes leírásához, rögzítéséhez; ha szükséges, még a jegyzőkönyv véglegesítése előtt a Megrendelő a jegyzőkönyvre saját kezűleg is ráírhatja az általa tapasztaltakat, ehhez joga van! Kérjük továbbá a megrendelőt, hogy a kártérítésről a feladó, Állatok-Világa Kft. javára mondjon le! Amennyiben a Megrendelő a fent leírtak szerint jár el, és a felvett jegyzőkönyv egy példányát e-mail-ben, faxon eljuttatja az ÁllatokVilága webáruháznak, az ÁllatokVilága webáruház a lehető leggyorsabban újra küldi a Megrendelőnek a megrendelt, és/vagy a sérüléssel érintett terméke/ke/t.

18. Felelősség:

a.  Az allatokvilaga.hu  honlap tartalmazhat olyan linkeket, amelyek más szolgáltatók oldalaira mutatnak, azonban az ÁllatokVilága webáruház nem vállal felelősséget e szolgáltatók tevékenységéért, illetve adatvédelmi megfelelőségéért;
b.  Az ÁllatokVilága webáruházat semmilyen felelősség nem terheli, amennyiben a szállítási késedelem, illetve egyéb probléma a vásárló által elégtelenül, pontatlanul és/vagy hibásan megadott adatok miatt következett be;
c.  Az ÁllatokVilága webáruház minden felelősséget kizár a honlap használói által tanúsított magatartásokért. A honlap használója kizárólagosan és teljes mértékben felelős saját magatartásáért. Az ÁllatokVilága webáruház a jogszabályi keretek közt az eljáró hatóságokkal teljes mértékben együttműködik az esetleges jogszabálysértések felderítése érdekében;
d.  Az ÁllatokVilága webáruház – a jogszabályokban meghatározott kivételeken kívül – nem vállal felelősséget az allatokvilaga.hu oldalon harmadik fél által elhelyezett hirdetések, promóciós anyagok, illetve egyéb tájékoztatások jogszabályoknak való megfelelőségéért, tartalmáért. Ezen tartalmakért azt terheli felelősség, akinek érdekében a hirdetés megjelenésre került;
e.  Az ÁllatokVilága webáruház nem vállal felelősséget a rendszer használatából eredő károkért. A Megrendelő az ÁllatokVilága webáruház honlapját kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy az ÁllatokVilága webáruház nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért;
f.   Az ÁllatokVilága webáruház minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a beérkező megrendeléseket a lehető leggyorsabban, legpontosabban a Megrendelő teljes megelégedésére teljesítse. Az ÁllatokVilága webáruház nem vállal anyagi felelősséget, kizárja a Megrendelő általi bárminemű kártérítés követelésének lehetőségét, azokért a károkért, amelye/ke/t nem megfelelő teljesítéssel okozott a Megrendelőnek.

19. Záró rendelkezések:

a.  Az Általános Szerződési Feltételek a magyar törvények hatálya alá esnek. Jelen ÁSZF-ben nem szabályozott rendelkezésekre a magyar jog az irányadó, különösen a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezései alkalmazandók;
b.  Az esetlegesen felmerülő vitás kérdés jogszolgáltatásának helye az ÁllatokVilága webáruház regisztrált székhelye;
c.  E megállapodás egyes pontjainak jogi érvénytelensége esetén a szerződés többi része kötelező erejű marad. Ahol alkalmazható, a vonatkozó törvényi rendelkezések lépnek hatályba az érvénytelen pontok helyett;
d.  A honlapot a szerzői jog védi. A szerzői jogi jogosultja az ÁllatokVilága webáruház, vagy az általa feljogosított felhasználó. A honlapon feltüntetett szolgáltatások, valamennyi megjelenített tartalom szellemi alkotásnak minősül, aminek bármilyen felhasználása, másolása, sokszorosítása a jogosult engedélye nélkül nem megengedett;
e.  Tevékenységünkkel kapcsolatos esetleges panasz esetén az alábbi felügyeleti szervekhez fordulhat:
-  Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Jegyzője (9021 Győr, Városház tér 1.)
-  Győr-Moson-Sopron megyei Békéltető Testület (9022 Győr, Szent István út 10/A.)
-  Győri Járási Hivatal Fogyasztóvédelmi Osztály (9022 Győr, Türr István u. 7.)
-  Győri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály (9022 Győr, Batthyányi tér 3.)
-  Győri Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály (9028 Győr, Régi Veszprémi út 10.)